De Afrikaanse stenen sculpturen staan ​​bekend als Shona-beeldhouwwerk uit Zimbabwe. Het Shona-volk van Zimbabwe beeldhouwt al bijna duizend jaar met de hand sculpturen. Hoewel het ambacht oud is, is de stijl voortdurend geëvolueerd en zijn de hedendaagse sculpturen zowel mooi als elegant. De hedendaagse, maar toch eeuwige, vorm van deze sculpturen brengen pracht en praal in huis en complimenteren elk decor. De thema's die deze sculpturen uitbeelden vertegenwoordigen waarden in de Shona-cultuur van familie, liefde, leven en natuur.

Shona Stoneart is gevestigd in Gouda, dankzij uitstekende lokale contacten vindt u een zeer gevarieerde collectie van ca. 300 beelden in 8 verschillende stijlen en 12 soorten natuursteen. De collectie omvat zowel modern (westers) als de traditionele vorm, de oervorm. In de galerie zijn  beelden te zien van de eerste, tweede en derde generatie beeldhouwers. Vooral de derde generatie maakt zeer interessante beelden, door de meer abstractere vormen. De beelden van de derde generatie bepalen het grootste deel van het aanbod.

De Shona-sculpturen zijn een streling voor het oog in de woonkamer, hal, badkamer, slaapkamer, tuin, kantoorruimtes enz.

De Shona-sculpturen zijn prachtige geschenken bij vele gelegenheden en worden als relatiegeschenk, huwelijksgeschenk, kraamgeschenk, jubilarisgeschenk en afscheidgeschenk zeer gewaardeerd.