Hwange National Park in Zimbabwe

Hwange National Park bestaat uit 14.000 vierkante kilometer ongerepte natuur. Het gebied staat in open verbinding met de Okavangodelta in Botswana wat in de droge tijd goed te zien is. Ruim 25.000 olifanten steken dan de grens over om in het hoger gelegen Hwange op zoek te gaan naar voedsel. Zodra de regen weer begint trekken ze samen met duizenden kafferbuffels terug naar het rivierdal. Even opmerkelijk is het grote aantal sabelantilopen in Hwange, bijna overal alleen in kleinere groepjes voorkomend maar hier kuddes vormend.

Chizarira National Park

Chizarira National Park ligt in Noord-Zimbabwe. Met 2.000 vierkante kilometer is het het op twee na grootste nationale park in Zimbabwe, en ook een van de minst bekende vanwege de geïsoleerde ligging op de Zambezi-helling. Het park heeft een grote verscheidenheid in diersoorten en een majestueus landschap.

Het noordelijke deel van het park ligt in de zuidelijke Miombo-bossen, een eco-regio, terwijl het zuidelijke deel zich bevindt in de eco-regio Zambezi en Mopane-bossen. De steile helling van de Zambezi vallei is ongeveer 600 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op het meer van Kariba, dat 40 kilometer naar het noorden ligt. Rivieren zoals de Mcheni en Lwizikululu stromen door steile kloven. Aan de noordoostelijke rand van het park ligt Tundazi, een berg waarop, volgens de plaatselijke legende, een immense slang woont, de riviergod Nyaminyami.

Victoria Watervallen in Zimbabwe

Een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld, de Victoria Watervallen, liggen aan de Zambezi-rivier, de op drie na grootste rivier in Afrika, die ook de grens tussen Zambia en Zimbabwe bepaalt. De Victoria watervallen zijn 1,5 kilometer lang, op sommige plaatsen meer dan 100 meter hoog en 550 miljoen liter water per minuut wat de watervallen passeert. Het geluid van de Victoriawatervallen is vanaf een afstand van 40 kilometer te horen.